Σελίδες

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η «villa Αμαλία» και οι «πομπές της εξουσίας»




Περιβάλλον : Καλημέρα. Τα έμαθες τα νέα; Κατεδαφίστηκε η «Villa Αμαλία»
Αρχιτέκτονας: Δεν κατεδαφίστηκε. Απογυμνώθηκε από όλα τα «περιττά στοιχεία».
Περιβάλλον : Δεν βλέπω να σε εκπλήσσει το γεγονός.
Αρχιτέκτονας: Γιατί να με εκπλήσσει. Δεν χωρούσανε τα πανό των «χορηγών» και αφαιρέθηκαν όλα τα "περιττά στοιχεία" για να χωρέσουν.
Περιβάλλον : Μου φαίνεται ότι αστειεύεσαι.
Αρχιτέκτονας: Δεν αστειεύομαι καθόλου. Δεν μπορεί μόνο το Μέγαρο Μουσικής να διαθέτει  θέσεις «αξιοπρεπείς» για τους χορηγούς. Έχεις δει πόσο ωραία φαίνονται τα πανό των «χορηγών» στο Μέγαρο. Στο Μέγαρο αναρτώνται τα πανό των «χορηγών» που φροντίζουν δήθεν την «μουσική μας παιδεία» και στο νέο κτίριο που σαν νέο θα έχει και νέο όνομα π.χ. «Μέγαρο εικονικής Παιδείας»  θα αναρτηθούν τα πανό των «χορηγών» που θα φροντίζουν «εικονικά» την «Παιδεία» των παιδιών μας.  Η Παιδεία σήμερα χρειάζεται «χορηγούς» το είπε και ο Υπουργός. Δεν είναι δυνατόν οι «χορηγοί» να είναι «άστεγοι»!!!
Περιβάλλον : Μου φαίνεται ότι σήμερα δεν έχεις διάθεση να μου απαντήσεις σοβαρά.
Αρχιτέκτονας: Εγώ σοβαρά σου απαντάω. Εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις. Κοίταξε η «εξουσία» φροντίζει πάντα να ξεχνιούνται οι «πομπές» της, για να ξεχνάει ο λαός την πραγματική ιστορία του, και η ίδια να εξακολουθεί να κυβερνά τον τόπο διατηρώντας τα προνόμιά της.  Αυτό κάνει και σήμερα. Δεν σου κάνει εντύπωση πως η πρώτη επέμβαση γίνεται στο συγκεκριμένο κτίριο. Θα σου πω μια ιστορία για να καταλάβεις. Όταν γκρεμίζανε τις φυλακές «Αβέρωφ» στην Αλεξάνδρας έτυχε να περνάω από εκεί. Είδα ένα ηλικιωμένο τότε που καθότανε απέναντι και ήταν δακρυσμένος. Κοντοστάθηκα και γύρισε και μου πε «ξέρεις γιατί με στεναχωρεί που γκρεμίζουνε τις φυλακές, και δεν τις αναπαλαιώνουνε, γιατί μεθαύριο δεν θα μπορώ να πω στο εγγόνι μου, ότι αυτό το κτίριο που σήμερα είναι…….. κάποτε ήταν φυλακή πολιτικών κρατούμενων, δηλαδή εδώ φυλακίζονταν από την «εξουσία» όσοι αγωνίζονταν για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη  χώρα μας, όσοι αγωνίζονταν για να μην επικρατήσει ποτέ πια ξανά ο φασισμός. Όταν η «εξουσία» παιδί μου φροντίζει να ξεχαστούν οι «πομπές» της σημαίνει ότι πάλι θα υπάρξουν επόμενες γενιές που θα αγωνιστούν για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί η «εξουσία» πάλι θα καλλιεργήσει τον φασισμό, για να μη δει ο λαός άσπρη μέρα, και αυτή να συνεχίζει να κυβερνά τον τόπο».
Και η «villa Αμαλία» είναι σήμερα μια από τις πολλές «πομπές» που η  σημερινή «εξουσία» θέλει και φροντίζει να ξεχαστεί. Θέλει να ξεχαστεί ότι με την βία και την τρομοκρατία έβγαλε τους καταληψίες από τον χώρο και τους οδήγησε στη φυλακή, ανθρώπους που αγωνίζονταν ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες, ενάντια στον ρατσισμό που καλλιεργεί ο φασισμός, για να παραδώσει τον χώρο της περιοχής στους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι με τις ευλογίες της.  

Αυτό θέλει να πετύχει. Αν θα το καταφέρει εξαρτάται από εμάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: